ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ

Το διαιτολογικό τμήμα της κλινικής μας είναι επικεντρωμένο στην γυναίκα που διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της και στο παιδί με τάση παχυσαρκίας. Το εξειδικευμένο προσωπικό του τμήματος, μετά από ενδελεχή έλεγχο, δίνει εξατομικευμένο διαιτολόγιο και προτάσεις ισορροπημένης διατροφής ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Κύηση και διατροφή

Πέρα από τις γυναίκες που χρειάζονται ειδική δίαιτα λόγω διαβήτη κύησης, οι υπόλοιπες έγκυες είναι ανάγκη να προσέχουν τη διατροφή τους για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον γιατί αυξάνονται οι ανάγκες για ενέργεια και πρέπει να λαμβάνουν σε ικανοποιητική ποσότητα τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και δεύτερον για να προσέξουν το βάρος που θα πάρουν μέχρι τον τοκετό, τρώγοντας όλα όσα χρειάζονται αυτήν την ευαίσθητη περίοδο. Ακόμα και αργότερα στον θηλασμό, η νέα μητέρα χρειάζεται να προσέχει τι τρώει.

Παιδική παχυσαρκία

Στην χώρα μας τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας είναι απογοητευτικά. Κατά καιρούς προστίθενται όλο και περισσότερες αιτίες για το φαινόμενο, ενώ δεν είναι σπάνιο τα παχύσαρκα παιδιά να υφίστανται bulling στο σχολείο. Οι διατροφολόγοι της κλινικής μας πέρα από το εξατομικευμένο πλάνο διατροφής που θα δώσουν στους γονείς μετά από σωματομετρήσεις, εκπαιδεύουν συνολικά όλη την οικογένεια σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.