Ουρολογικό Τμήμα | Ουρολόγος Παλαιό Φάληρο

Η ειδικότητα του ουρολόγου έχει ταυτιστεί με αυτή του ανδρολόγου και λανθασμένα θεωρείται «γιατρός των ανδρών». Οι γυναίκες θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ουρολόγο, σε περιπτώσεις ουρολοίμωξης, πάθηση η οποία λόγω ανατομίας είναι πολύ συχνή στο γυναικείο φύλο. Μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε γυναίκα κινδυνεύει περίπου 60% να πάθει ουρολοίμωξη ή κυστίτιδα τουλάχιστον μία φορά στην ζωή της. Επίσης η ακράτεια ούρων αφορά περισσότερο τις γυναίκες παρά τους άνδρες, με ιδιαίτερη αύξηση των περιστατικών μετά τον τοκετό ή σε μεγαλύτερες ηλικίες εξαιτίας φαρμακευτικής αγωγής ή φυσικής συνέπειας. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι παραπάνω από τις μισές γυναίκες με ακράτεια δεν έχει ακόμα απευθυνθεί σε γιατρό για το πρόβλημά της.

Αντικείμενο της γυναικολογικής ουρολογίας, αποτελεί η πρόπτωση πυελικών οργάνων, οι ουρολοιμώξεις κατά την εγκυμοσύνη αλλά και η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη.

Το ουρολογικό τμήμα της κλινικής μας, σκοπό έχει να κάνει κάθε γυναίκα να αισθανθεί άνετα με το πρόβλημά της και να συζητήσει όλα τα συμπτώματα με τον γιατρό. Η ομάδα έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο ακαδημαϊκού κύρους προσωπικό, ενώ οι χώροι εξέτασης είναι ενισχυμένοι με τελευταίας γενιάς απεικονιστικά μηχανήματα που εξετάζουν με ακρίβεια και σαφήνεια το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα.

Είμαστε δίπλα στην κάθε γυναίκα ακόμα και μετά την θεραπεία της, για ειδική συμβουλευτική σε θέματα που την απασχολούν και επηρεάζουν την ψυχολογία της και την καθημερινότητά της.

Οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας αλλά και μεγαλύτερες ασθενείς, μπορούν καθημερινά να επικοινωνήσουν μαζί μας για να κλείσουν το ραντεβού τους.

Το πολυιατρείο Mother & Woman Clinic που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, στοχεύει στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας. Απαρτίζεται από διαφορετικά ιατρικά τμήματα & ειδικότητες. Ένα από αυτά είναι το Ουρολογικό Τμήμα, το οποίο στελεχώνεται από έμπειρους Ουρολόγους και προσωπικό. Ο ιατρός Ουρολόγος ειδικεύεται και αντιμετωπίζει ουρολογικές παθήσεις.