Σημάδια ακμής

Τα σημάδια ακμής δυστυχώς δεν είναι σπάνια μετά από μία έντονη ακμή, η οποία δεν αντιμετωπίστηκε σωστά και έγκαιρα. Όσο πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος εμφανίζεται η βλάβη τόσο καλύτερη θα είναι η επούλωση. Παράγοντες που παίζουν ρόλο στην κατάσταση του προσώπου είναι τα μικρόβια, τα οποία μπορεί να εισχωρήσουν στο δέρμα και να καταστρέψουν τον υγιή ιστό.

Η ακμή είναι αλληλένδετη με τις ατροφικές ουλές, οι οποίες μπορούν να προληφθούν από νωρίς με φάρμακα που δίνει ο δερματολόγος. Έτσι το πρόσωπο δεν θα μοιάζει «σκαμμένο».

Σήμερα, υπάρχουν πολλές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να «γεμίσουν» τις ουλές και τα σημάδια της ακμής. Το ενέσιμο κολλαγόνο είναι μία από αυτές τις θεραπείες.

Τα χημικά peeling είναι επίσης γνωστά για την αποκατάσταση της επιφάνειας του δέρματος. Συγκεκριμένα αφαιρείται το στρώμα του δέρματος με την βλάβη, ενεργοποιώντας και την παραγωγή κολλαγόνου.

Η δερμοαπόξεση είναι μία αρκετά δυναμική μέθοδος, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι βαθιά στο δέρμα θεραπεύοντας ακόμα και τα πιο βαθιά σημάδια.

Με τα νέας γενιάς laser επίσης, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Το πλεονέκτημα είναι ότι η αφαίρεση γίνεται ομοιόμορφα. Απαιτούνται 2-3 συνεδρίες.