Κατερινα Κατσιμπαρδη

Παιδίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ

Η Κατερίνα Κατσιμπάρδη είναι Παιδίατρος – Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Εκπαίδευση – Διδακτορική Διατριβή – Εξειδίκευση
• Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 2001 με βαθμό άριστα.
• Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του EKΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» (βαθμός άριστα).
• Το 2012 απέκτησε τον τίτλο της ειδίκευσης στην Παιδιατρική, την οποία πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Α΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ.
• Εκπαιδεύτηκε στο Sophia Children’s Hospital και το Erasmus Medical Center στο Rotterdam – Ολλανδίας.
• Εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Αιματολογία Ογκολογία (τίτλος γνωστικού αντικειμένου από την Α’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ).
Επιστημονικό Έργο
Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο με 22 δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά μετά από κρίση, συγγραφή 4 κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία, πάνω από 200 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια με ομιλίες κατόπιν προσκλήσεως.
Έρευνα – Βραβεύσεις
Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και σε κλινικά πρωτόκολλα διδακτορικών διατριβών και κλινικών μελετών. Επίσης, συμμετέχει στο διδακτικό έργο σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του ΕΚΠΑ. Έχει λάβει 2 βραβεία για επιστημονικές της εργασίες.
Συνέδρια
Συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια με ομιλίες και εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διοργανώνει πλήθος ομιλιών και σεμιναρίων που απευθύνονται στους γονείς και αφορούν συνήθη παιδιατρικά θέματα, δίνοντας έμφαση στη σωστή ενημέρωση και τη γνώση.
Απασχόληση
• Από το 2013 εργάζεται στην Πανεπιστημιακή Oγκολογική Αιματολογική Μονάδα, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ-Μ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ», στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος.
• Από το 2015 διατηρεί παιδιατρικό ιατρείο στην Βούλα αντιμετωπίζοντας με αφοσίωση τις ανάγκες κάθε παιδιού και της οικογένειάς του. Είναι σύμβουλος μητρικού θηλασμού. Δίνει μεγάλη βαρύτητα στον μητρικό θηλασμό, καθώς και στη σωστή διατροφή και ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού. Έχοντας ένα άρτια εξοπλισμένο ιατρείο καλύπτει τακτικά και επείγοντα περιστατικά.