Η ενδοκρινολογία συνδέεται άμεσα με την γυναίκα, αφού από τους κόλπους της περνούν ζητήματα όπως διαταραχές περιόδου, έλεγχος γονιμότητας, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, εγκυμοσύνη και θυρεοειδής, εμμηνόπαυση. Μαζί με τον γυναικολόγο, ο ενδοκρινολόγος παρακολουθεί στενά μία γυναίκα με ορμονικές διαταραχές και θυρεοειδή, ειδικά όταν διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Το ζήτημα της αραιομηνόρροιας σε νέες κοπέλες είναι συχνό στις μέρες μας. Ο ενδοκρινολόγος μπορεί να δώσει απάντηση αν πίσω από αυτό το πρόβλημα κρύβεται ένα αυτοάνοσο νόσημα.

Ποσοστό 4-8% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχει από πολυκυστικές ωοθήκες, βασική ενδοκρινική διαταραχή, που διερευνά διεξοδικά ο ενδοκρινολόγος.

Σε περιπτώσεις υπογονιμότητας του ζευγαριού, εκτός από τον έλεγχο που θα σας συστήσει ο γυναικολόγος, είναι σημαντικό να αποκλειστεί ή επιβεβαιωθεί σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή θυρεοειδικό νόσημα.

Ακόμα και στην φάση της εμμηνόπαυσης ο γυναικολόγος μπορεί να παραπέμψει μία γυναίκα σε ενδοκρινολόγο, με κύριο αίτιο την υψηλή τιμή προλακτίνης.

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης, γυναίκες με νοσήματα θυρεοειδή ή/και σακχαρώδη διαβήτη, κρίνεται απαραίτητο να παρακολουθούνται από ενδοκρινολόγο.

Στην κλινική μας θα βρείτε έμπειρους ιατρούς που ασχολούνται αποκλειστικά με την γυναικεία ενδοκρινολογία, συμβουλεύοντας και θεραπεύοντας δεκάδες γυναίκες με ορμονικές διαταραχές ή υπογονιμότητα σε συνδυασμό με τον γυναικολόγο τους. Η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού είναι εξατομικευμένη βάσει ιστορικού και συμπτωμάτων.