Η έγκαιρη διάγνωση και ο τακτικός έλεγχος του μαστού, αποτελούν συμμάχους όχι μόνο για ασθενείς με κληρονομικότητα αλλά για όλες τις γυναίκες που προσέχουν την υγεία τους.

Το μαστολογικό τμήμα της κλινικής μας είναι ενισχυμένο με ειδικούς υπερηχογραφιστές, ακτινοθεραπευτές και μαστολόγους, οι οποίοι χειρίζονται μηχανήματα προηγμένης απεικόνισης μαστού. Παρακολουθώντας όλες τις διεθνείς έρευνες επί του θέματος, προσφέρουμε πλήρως εξατομικευμένη προσέγγιση στην ασθενή, σύμφωνα με την ηλικία της και το ιστορικό της.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η σημαντικότερη διαγνωστική εξέταση που δεν πρέπει να αμελείται, ετησίως. Δίνει σαφείς πληροφορίες ακόμα και για μη ψηλαφητά μορφώματα, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην μείωση θνητότητας από τον καρκίνο του μαστού. Στην γκάμα του προληπτικού ελέγχου μαστού ανήκει η μαγνητική μαστογραφία και η ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση.

Κατά τη διαδικασία της εξέτασης ο γιατρός σας αναλύει βήμα βήμα τη διαδικασία, ενημερώνοντάς σας για τυχόν ευρήματα και αλλοιώσεις.

Εκτός από τον διαγνωστικό έλεγχο, η ομάδα μας παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν χειρουργηθεί αλλά και σε όλες εκείνες που βρίσκονται στην διαδικασία θεραπείας.

Οι γυναίκες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για νόσο του μαστού, συνήθως έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  1. Γονιδιακές μεταλλάξεις
  2. Κληρονομικότητα κυρίως από μητέρα, αδερφή
  3. Σπάνια σύνδρομα όπως Cowden

Κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, πραγματοποιούμε Δωρεάν μαστολογικό έλεγχο. Ενημερωθείτε εγκαίρως.